Island - Ett kargt yttre med ett varmt inre

De som varit i Reykjavik vet om att nattlivet där är något alldeles särskilt. Klubbarna och barerna har öppet sent både vardagar och helger. Har ni tur möts ni av ett strålande norrsken när ni ger er ut i natten.

Reykjavik är känt för att ha ett bra nattliv, både för de som gillar krogar och de som föredrar klubb och dans. Det bästa är att de flesta av uteställena ligger kring huvudgatan och det går lätt att ta spontana barrundor eftersom de ligger nära varandra. Klarar ni att ta er från ena änden av gatan till den andra?

Perfekt för en weekend

Reykjavik är den perfekta weekendstaden. Är du riktigt effektiv hinner du med festande, sightseeing och avkoppling på en helg. Island är hetare än någonsin tidigare och nu har flera av flygbolagen börjat erbjuda direktflyg dit, och det gäller även lågprisbolagen. Att flyga till Island från Stockholm tar dryg tre timmar, inte mycket längre än att flyga till England eller Frankrike.

Är ni ett större sällskap med många viljor är Reykjavik det säkraste kortet ni kan välja. Varför inte åka till Blue Lagoon och kurera baksmällan i de naturligt varma källorna? Ytterligare en anledning att åka till Island är för att det är av de säkraste ställena att åka till om man vill se norrsken. Mellan september och april är det en hög aktivitet av norrsken vilket gör Island till ett bra resmål för den som är intresserad av att se ett av världens mest fascinerande naturfenomen. Något som gör Reykjavik unikt är att de flesta ställen har öppet till 01 på vardagar och ända till 05 på helger vilket gör att man kan hitta festligheter varje dag!

Stäng meny