Island - Ett kargt yttre med ett varmt inre

De vanliga resmålen som blivit lite uttjatade och som är sådär typiskt turistiga, har fått maka på sig för en annorlunda upplevelse och platser på jorden som kanske inte är lika utforskade ännu. Som i det mesta går det även trendflugor över attraktiva resmål och under 2019 kommer vi att se en ökad flygtrafik till vissa länder. Här tar vi reda på mer.

Packa din resväska så bär det av! Under 2019 varvas äventyr med sol och kultur. Och tanken är att du ska se så mycket som möjligt istället för att begränsa dig till en och samma plats under hela din vistelse. Res med bergståg, vandra eller ta lokalbussen runt på egen hand.

Sri Lanka – 2019 års höjdpunkt och resmål nummer 1

Under 2019 ligger Sri Lanka oerhört högt upp i den populära listan över resmål, och det är ingen konstighet. Denna ö som tidigare varit relativt okänd för resenärer, har nu öppnat upp för både turism och affärsfolk då många investeringar har skett och företagen växer så det knakar. Bland annat har Sri Lanka gjort sig berömt för både miljömedvetenhet och sjysta arbetsförhållanden. Prova på att åka bergståg och stanna till i bergsbyarna, koppla av på stränderna eller få bästa tänkbara behandling på ett ayurvediskt hälsocenter. Det går även att åka på en häpnadsväckande valsafari.

Köpenhamn

Varför resa långväga när 2019 års mest populära storstad ligger inpå knutarna? Köpenhamn har förmodligen de flesta varit i, men det finns faktiskt alltid något nytt att se – Nyhavn, Den Lilla Sjöjungfrun och underbara promenadstråk utmed vattnet på våren och sommaren. Stadens många ansikten träder fram medan du spatserar omkring, så boka en weekend-resa direkt för att ”hygge dig” och se vad vår danska grannhuvudstad har att erbjuda. Här finner du några exempel.

  • Spendera pengar på Ströget
  • Ha kul på Tivoli
  • Utforska Christiania

Paddla kanot på Zambezifloden i Zimbabwe

Zimbabwe har varit ett mycket omtalat land på sistone, inte minst på grund av politiska anledningar och oroligheter. Nu tycks det ha lugnat ned sig lite, och folk vallfärdar till detta natursköna, afrikanska land för att titta på djur och upptäcka naturen från vattnet. Att paddla kanot på Zambezifloden som sträcker sig mellan Zimbabwe och grannlandet Zambia har blivit omåttligt eftertraktat. Vågar du dig förbi krokodilerna, elefanterna och de ståtliga flodhästarna? Du lär i alla fall komma hem betydligt mer tillfredsställd från din äventyrslust.

Stäng meny