Island - Ett kargt yttre med ett varmt inre
Funderar du på packningen inför familjens bilsemester? Glöm inte att packa med ett extradäck, ifall olyckan skulle vara framme! Läs mer och få andra tips inför bilresan här nedan.

bilAtt åka på bilsemester med familjen är ett mycket fritt sätt att resa, där du har möjlighet att själv bestämma takten för vad som ska göras och upplevas. Samtidigt ställer det vissa krav på att allt är ordnat inför resan, så att ni alla kan koppla av och njuta av färden. Småbarnsföräldrar är särskilt medvetna om vikten av noggrannhet vad gäller packningen, men oavsett ålder på sällskapet är det viktigt att ha koll på det nödvändiga. Något som bidrar till ett lugnt sinne under resan är att ha med sig ett extradäck i bilen. Allt kan hända och under semestern vill du inte bli stående med punktering och vänta på hjälp längs en mindre trafikerad väg. Däck köper du smidigt hos Däck365: https://www.dack365.se/dack/varumarke/michelin, där du anger bilens registreringsnummer för att få fram de däck som passar just din bil.

Börja med packlistan i tid

Det är oerhört svårt att packa på fri hand utan någon form av lista att hålla sig till. Av den anledningen är det lämpligt att sätta sig ned med packlistan ett bra tag innan resan bär av, så att du hinner ändra och lägga till saker allteftersom. En lyckad bilsemester handlar inte enbart om packningen; det finns andra aspekter att tänka på för att göra semestern så friktionsfri som möjligt:

  • Se till att bilen fulltankad innan ni åker, så slipper ni ett första stopp enbart av den tråkiga anledningen (särskilt vid resa med lite gnälliga barn).
  • All last ska vara väl förankrad med så få lösa föremål som möjligt i bilen, för att förhindra onödiga personskador vid en eventuell krock, en hastig undanmanöver eller kraftig inbromsning.
  • Se till att ni hittar dit ni tänkt åka. Det här kan låta självklart, men att inte ha förberett resrutten i förväg är en källa till irritation. Om inte bilen har en inbyggd navigator, använd en extern navigator eller mobiltelefon för att säkert hitta resmålet. En klassisk vägkarta fungerar också för att hitta intressanta rutter, eller åtminstone för att få en överblick.
Stäng meny