Island - Ett kargt yttre med ett varmt inre

Island är ett fantastiskt land att besöka med sina mäktiga vulkaner, sprutande gejsrar och varma källor – och med Reykjavik som bjuder på storstadens bekvämligheter. Ön bjuder också på ett varierande klimat och en mängd olika aktiviteter. Att packa inför din Islandsresa kan därför vara lite av en utmaning.

Tack vare Golfströmmen har Island ett milt klimat som skiftar snabbt. På sommaren ligger temperaturen mellan 12 till 15 grader, på vintern blir det aldrig kallare än minus fem, och året runt bjuds det på vind och regn. Under en och samma dag kan vädret variera kraftigt så du måste vara förberedd på alla sorters väder – så det gäller att välja en bra väska och att packa denna rätt.

Välj resväska med omsorg

Innan du börjar packa bör du se över vilken slags resväska du ska packa i. Väskan du väljer måste vara praktisk för den typ av aktivitet du planerar och den måste vara av bra kvalitet för att klara Islands natur och varierande klimat. Om du ska bo på hotell och framförallt hålla till i Reykjavik är en resväska på hjul det bästa att packa i. Ska du vandra, och kanske till och med campa, är en rejäl och bekväm ryggsäck det du ska satsa på. Planerar du en ridsemester ska du istället välja en bag som är lätt att lasta i en bil. Tänk noga igenom vilken slags väska som passar bäst till din Islandsresa och hitta din favorit här för att vara säker på att du får med dig din packning på ett bekvämt sätt.

Detta bör du packa med dig:

  • Badkläder. Att bada är ett populärt nöje för både turister och islänningarna själva. Det finns massor med badhus och de varma källorna är ett måste.
  • Bekväma skor. Packa ett par kraftiga skor som du har gått in.
  • Regnkläder. Ta med ytterkläder som klarar vind och vatten och som är varma nog för årstiden.

Packa för alla aktiviteter!

Det finns en mängd olika aktiviteter att ta del av på Island. Allt från shopping längs stadens gator till ridturer över glaciärer. Oavsett vad du planerar att göra så kommer du att gå mycket. Ett par bekväma skor är alltså ett måste – likaså finkläderna. När du ska besöka Reykjavik bör du ha med finare kläder och skor som passar att ha på restaurang och ute i nattlivet. Islänningarna är mycket modemedvetna och klär sig med stil!

Stäng meny