Island - Ett kargt yttre med ett varmt inre

Intresset för vandring har ökat enormt de senaste åren. Island är en fantastisk vandringsdestination om du är ute efter äventyr bland gejsrar, vattenfall och vulkaner. Med rätt packning väntar en fantastisk naturupplevelse.

Island har seglat upp som en mycket populär destination för personer som gillar vacker natur. De senaste åren har allt fler fått upp ögonen för de vackra vandringslederna som finns på Island. Om du ska iväg och vandra på Island är det är extra viktigt att se över packningen och kontrollerar vilka regler som gäller. Här kan du läsa mer om hur du bäst förbereder dig inför vandringen på Island.

Packa rätt utrustning

Group,Of,Hikers,Walking,In,Mountains.,Edges,Of,The,ImagePackningen är A och o för att det ska bli en lyckad vistelse. Backpacking bland vulkaner och vattenfall är en dröm för många, men se till att ha med dig rätt utrustning så att du kan njuta av upplevelsen till fullo. Du bör bland annat se till att du har bra utrustning för att kunna laga mat och äta medhavd mat. Ett stormkök och ett eldstål är bra att ha med sig i ryggsäcken. Med ett eldstål kan du enkelt tända eld om din tändare eller tändstickor skulle ta slut.

Du måste packa alla nödvändigheter, men du vill inte ha en för tung ryggsäck. Därför bör du försöka hitta multiprodukter som kan användas till mycket. En spork är ett utmärkt exempel på en multiprodukt som gör att du inte behöver packa onödigt många saker. Det är innovativt multiredskap är en sked, kniv och gaffel i ett. Du kan köpa många olika sorters Sporks hos Light my fire, inklusive sporks för barn och vänsterhänta. Efter användning tvättar du enkelt rent den vilket minskar risken för engångsartiklar. Med andra ord är det både praktiskt och klimatvänligt. Hos Light my fire hittar du massor med bra utrustning till vandringen. Utöver sporks i olika färger och varianter hittar du även praktiska mealkits, skärbrädor och annat. Deras lågteknologiska utomhusprodukter passar personer som vill ha hög kvalitet, fina färger och funktionalitet.

Läs på om resmålet innan

Island och vandring är två trender i en. Island har blivit ett mycket trendigt resmål de senaste åren tack vare TV-serien Game of Thrones. Även vandringstrenden är allt starkare efter pandemins utbrott. Allt fler vill ha en kombination av äventyr, naturupplevelse, tystnad och fysisk aktivitet.

Seljalandsfoss,-,Seljalandsfoss,Is,Located,In,The,South,Region,InOm du åker till ett annat land, exempelvis Island, är det extra viktigt att kontrollera det lokala regelverket för att veta vad som gäller. Bland annat bör du läsa på om följande:

  • Var är det tillåtet att tälta?
  • Vilka eldningsregler gäller?
  • Var finns det fjällstugor längs vägen och måste de förbokas?

Det är alltid bra att läsa på om de olika vandringsturerna som finns, deras svårighetsgrad samt tidsåtgång. Det gör det enklare att planera resan och packningen.

Ta med torkad mat

Om du ska vara ute och vandra under en längre tid kan det vara bra att ta med torkad mat. Det är både gott och näringsrikt samtidigt som det är lätt att bära än konserver. Tänk på att inte underskatta matmängderna som du behöver när du är ute och vandrar i naturen. Ha hellre med dig för mycket än för lite.

Stäng meny