Island - Ett kargt yttre med ett varmt inre

Hur vi väljer att resa skiljer oss alla åt. En del vill ha full kontroll själva och boka både flyg, hotell och aktiviteter på egen hand. Det är däremot många av oss som uppskattar att betala ett pris och få hela paketet ordnat åt oss. Med en paketresa till Island kan man vara säker på att man inte missar något och att allt är ordnat när man kommer fram – bekvämt helt enkelt.

Resor med helpension, eller all-inclusive som de också kallas förknippas ofta med charterresor till Spanien eller Grekland. Är du bekväm av dig och vill vara säker på att få ut så mycket som möjligt av resan kan det då vara en god idé att boka en paketresa även till Island.

Vad räknas som paketresa

Benämningen paketresa kan vara förvirrande i sig och det är inte alltid helt solklart av vad som kännetecknas av en sådan. Enligt SVT finns det några särskilda kriterier för att din resa ska räknas som paketresa. Dessa är att resan måste pågå under minst 24 timmar och inkludera två typer av resetjänster. Detta kan vara tjänster som boende, aktiviteter eller transport, men det finns även fler saker som räknas in. Du kan se hela artikeln här. Det kanske mest självklara kriteriet för att få kallas paketresa är att det säljs av ett och samma företag i ett sammanställt paket, där av namnet paketresa. I samma artikel som är skriven av SVT får du också information om vad du som kund och resenär har för rättigheter i samband med en paketresa. De går igenom vad som händer och vilka rättigheter du har vid en eventuell prishöjning eller om en aktivitet blir inställd.

Turismen på Island ökar

Fler och fler upptäcker Island och dess otroliga utbud av nöje och sevärdheter. Det har blivit så pass populärt att det nu rankar som ett av världens tio snabbast växande turistmål, i alla fall om man ska tro Expressens artikel. Island hamnar på en delad niondeplats med Turkiet, det mest växande turistresmålet är Egypten, följt av Togo och Vietnam. Kanske beror det på det otroliga nattlivet Reykjavik, eller att få chansen att se norrsken eller kanske är det ett dopp i den blå lagunen som lockar mest. Det finns något för alla och för oss i Sverige är det lagom långt till Island för att ta en weekend dit. Det går direktflyg och tar inte särskilt lång tid från Arlanda till Reykjaviks flygplats.

Flyg, boende och aktiviteter

Just paketresor lämpar sig väldigt bra för resor till Island med tanke på att det finns så mycket att se och göra där. Dessutom är det rätt skönt att bli mött på flygplatsen av en taxi eller buss som tar dig direkt till hotellet. Kanske möts du av ett glas bubbel på rummet för att sedan äta en god middag och få tid att sova ut inför en utflykt dagen efter. Extra bra är paketresor om du själv kan välja vad du har för intressen och vad du vill få ut av resan. Om du är en äventyrare vill du kanske hellre lägga tid på en extra dag på att vandra än att shoppa. Det är du som väljer!

Stäng meny