Island - Ett kargt yttre med ett varmt inre

Älskar du att resa, men har inte alltid råd att vara ute så länge eller så mycket som du önskar? Det finns mycket du kan göra för att kunna resa både länge och ofta utan att det kostar dig för mycket. Här kommer tipsen på hur du reser billigt.

Resa – en livsstil

Resa är så mycket mer än att bara förflytta sig: det är för många en livsstil. En möjlighet till både inspiration och rekreation, få komma bort från vardagen, se nya platser och träffa nya människor. För många är det också välbehövligt att resa: komma till ett hotell och kunna slappna av, stressa ner och få tid att umgås med familjen.

1# Leta rabattkoder

Det första som du ska göra för att kunna resa riktigt billigt är att leta rabattkoder. Det är ett smart sätt att minska på både flyg, buss och hotellkostnaderna. Har du riktigt tur hittar du chartererbjudan som också inkluderar hyrbil. Hur mycket du kan spara beror på rabatten för tillfället, men många gånger hittar du rabatter och erbjudanden med upp till halva priset. Du hittar rabattkoder på gratislandet.se, som har en komplett guide till alla rabattkoder som du behöver.

2# Boka tidigt

Ju tidigare du bokar, desto större möjligheter har du att verkligen göra en bra affär. Om du bokar din resa tidigt, som ett halvår i förväg, har du också större möjlighet att få ledigt från jobbet. Förutom att du får din resa billigt, har du också något roligt att se fram emot.

3# Res utanför säsong

Ett smart sätt att få mycket för pengarna är genom att resa utanför säsong. Om du vill åka skidor i fjällen kommer det att vara mycket billigare att resa i december, innan jul, och ett par veckor efter nyår, än under julen. Ju närmare ett skollov, desto dyrare är det. Om du inte har barn kan du lika gärna förlänga sommaren genom att åka till Mallorca i september, som att trängas på stranden i juli. Vanligtvis är det billigare på varma resmål under vår och höst. I början och slutet av en säsong är mycket fortfarande öppet, så du behöver inte missa något. Om du vill bada är vattnet fortfarande härligt varmt i Medelhavet under september. Utanför säsong är också perfekt om du vill resa för att träna: du har större tillgång till golf- eller tennisbanor och det är mindre folk på vägkanten när du joggar. Även för en romantisk semester är höst och vår perfekt: då kan ni sitta länge på en romantisk restaurang i Rom eller Paris, utan att känna att ni måste gå. Och så slipper ni bli störda av andra.

4# Res länge

Det är billigare per dag att vara borta i tre månader, än tre dagar under en helg. Om du älskar att resa ska du satsa på att göra en längre resa, som jorden runt eller så satsar du på att se en särskild världsdel. För att göra långresan riktigt billig ska du:

  • Boka flygbiljetter långt i förväg
  • Använda rabattkoder
  • Boka första nätterna på första stället
  • Bo på vandrahem, billiga hotell eller hyra lägenhet

Res med buss och tåg mellan mindre orter, eller rent av mellan länder, så sparar du också in mycket pengar och påverkar klimatet mindre.

Stäng meny