Island - Ett kargt yttre med ett varmt inre
Hotellet är en viktig del av din vistelse när du reser, oavsett om du gör det i nöjes- eller affärssyfte. Genom att bo i ett rent och komfortabelt hotellrum kan du koppla av ordentligt, och med bra service får du hjälp med allt du behöver. Alla hotell är dock olika och har ofta rum med unika egenskaper, vilket är anledningen till att du bör uppge rätt information vid själva bokningstillfället.

När du ska boka hotell finns det ett visst antal grundläggande kriterier som du säkert är ute efter för bästa möjliga upplevelse. Hotellets standard är självfallet viktig, men också läget och vilka tillval som erbjuds. Du kanske vill ha tillgång till spa och gym, eller är du ute efter ett hotell där du kan hålla möten? Ska du resa själv eller med familjen? Läs vidare för några experttips för hur du gör den bästa hotellbokningen.

Vilka behov har du?

Alla hotell vill självklart att du ska få en mycket positiv upplevelse under din vistelse, men för att det ska lyckas krävs att du är tydlig med vad du är ute efter. Om du till exempel är allergisk mot något specifikt är hotellpersonalen mycket tacksam om du uppger det på förhand så att det inte blir problem vid ankomsten. Det är bättre att vara övertydlig då ingen kan gissa vad du vill eller inte vill ha. Några andra exempel på information som du bör uppge på förhand är:

  • Happy,Ginger,Mixed,Breed,Dog,In,Luxurious,Bright,Colors,ScandinavianHusdjur – alltfler tar med sig hunden på resan och många hotell har idag specifika rum för detta
  • Handikappanpassning – om du har funktionshinder är det viktigt att du berättar det i förväg så att du får ett rum som låter dig sköta badrumsbestyren enkelt och att det finns ramper för rullstolen
  • Enkel eller dubbelsäng – vid bokningen syns det inte alltid om den du reser med är en vän eller en kärlekspartner
  • Lugn och ro – har du sömnsvårigheter eller blir stressad av minsta ljud kan du ofta be hotellet ge dig ett rum som är extra tyst. Det kan innebära att du inte får utsikt men å andra sidan slipper du bo alldeles vid hissen eller mot gatan.
  • Specialtillfällen. Om du ska fira något speciellt eller fria kan det vara smart att inviga personalen i dina planer. De kanske har några kul förslag eller extratjänster att hjälpa till med.

Var inte rädd för att fråga

Brightly,And,Fresh,Bedroom,SuiteOm du inte frågar får du inget svar! Precis som flygvärdinnor blir tacksamma för att du berättar att du är flygrädd så de kan hjälpa dig under resans gång, är det bra att vara uppriktig på hotellet. Är du höjdrädd kan du få ett rum på lägre plan och behöver du ett extra stort bord för att kunna jobba, kanske det finns ett uppfällbart sådant att tillgå som inte är en del av standardmöblemanget. En av de stora trenderna när det gäller resande är träning och aktiviteter. Fråga om hotellet har ett gym eller om det finns möjlighet att boka en PT eller vandringsguide. De flesta hotell har bra lokala kontakter och kan arrangera aktiviteter som inte direkt har med hotellet att göra och därför är det alltid klokt att göra efterforskningar utöver hemsidan.

Stäng meny