Island - Ett kargt yttre med ett varmt inre

Ingen resa kan bli mer äventyrsfull än att tågluffa. I en tågluff går det både att se och göra mycket och det ger en unik inblick i ett land. Men det kräver mer planering vid packningen. Vid ett välplanerat bagage blir tågluffen ett minne för livet.

”Det finns mycket att tänka på och flera tips och trixa som gör tågluffen enklare och fokuset kan läggas på äventyret på rälsen”

Att ge sig ut och tågluffa är en av de mest spännande resorna en person kan göra. Att resa med tåg istället för flyg ger ett större äventyr och en bättre insikt i landet, och är dessutom bättre för miljön. Men för en sådan resa krävs det oftast en större planering. Inte gällande vart resan ska gå eller vilket boende det blir, det kan gå på impuls. Men väskan som följer med måste vara packad korrekt. Exempelvis måste bagaget enkelt kunna bäras runt när det blir tågbyte och en mjuk resväska är bättre på trånga tåg för att ha i knät. Det finns mycket att tänka på och flera tips och trixa som gör tågluffen enklare och fokuset kan läggas på äventyret på rälsen.

Vad och hur ska man packa?

Som sagt är en mjuk resväska det bästa sättet att börja på. Ska det bli mycket vandring rekommenderas dessutom en ryggsäck. En bra regel är att när packningen är klar, ta med hälften av alla kläder och dubbelt med pengar. Packa alltid någon sorts mat, vissa resor blir längre än planerade. Sist men inte minst, ha alltid med riktigt bra vandringsskor. Oavsett om planeringen var att gå mycket eller inte kommer fötterna att värka efter några dagar.

Stäng meny