Island - Ett kargt yttre med ett varmt inre

En båtsemester kan vara alldeles underbar. Hela världen ligger öppen för den som tagit sig ut till sjöss. Men ute på vattnet kan vad som helst hända – och då gäller det att du har en bra båtförsäkring.

Du som precis köpt båt men ännu inte skaffat försäkring gör klokt i att genast kolla upp alternativen; se Svenska Sjös båtförsäkringar eller något annat försäkringsbolag. Att ha en adekvat båtförsäkring är precis lika viktigt som att ha trafikförsäkring för bilen eller hemförsäkring för lägenheten. Som Expressen skriver täcker en båtförsäkring inte bara din båt, utan även för all skada den till exempel skulle kunna ställa till med på andras egendomar om till exempel förtöjningen går upp.

Båtförsäkring för nya båtägare

I samband med att Coronapandemin lamslog flygtrafiken upptäckte många charmen i att istället semestra på de svenska farvattnen.

”Vi märker ett enormt tryck på på alla verksamheter”, säger Sweboats VD till Aftonbladet i en intervju om läget i båtbranschen.

Även Dagens Nyheter rapporterar om rekordår för den svenska skärgårdstrafiken. Det är naturligtvis trevligt att våra svenska hav och sjöar utnyttjas av så många fritidsseglare. Samtidigt stiger sjölivets risker med antalet oerfarna båtförare till sjöss. Som nybliven båtägare kan det vara svårt att navigera både på sjön och i djungeln av försäkringar.

Nya båtägare som letar försäkring vänder sig med fördel till ett försäkringsbolag som är helt specialiserade på sjö- och båtförsäkringar. Att få hjälp av en handläggare som har koll på just din båttyp kan vara guld värt för att inte betala för mycket för försäkringen. Och vissa försäkringsbolag, som Svenska Sjö, ger till och med sina försäkringstagare direkt återbäring på överskottet! En mycket bra sak, med tanke på alla de oförutsedda kostnader som kommer med en båt.

Stäng meny