Island - Ett kargt yttre med ett varmt inre

Under 2021 kommer många svenskar att semestra i Sverige. Det är ett utmärkt tillfälle att passa på att upptäcka olika svenska städer, exempelvis Sundsvall. Du slipper oroa dig för nedstängningar och andra länders regler, men glöm inte bort att även din Sverigeresa kräver planering.

Under år 2020 var det rekordmånga svenskar som semestrade i Sverige istället för utomlands. Coronapandemin gjorde att många länder stängde sina gränser och flygplanen stod på marken. Det bidrog i sin tur till att allt fler svenskar reste runt i Sverige och upptäckte sitt hemland. Trenden är här för att stanna och under hela 2021 spås semestrandet i Sverige att fortsätta. Här hittar du några restips inför din ”svemester”.

Upptäck Sundsvall & andra städer

sundsvallSverige har många vackra städer att utforska. Stockholm, Göteborg och Malmö är självklara resmål för många, men åk gärna till mindre städer som Sundsvall om du vill ha en genuin semesterkänsla. Ofta är det även något billigare att semestra i mindre städer. Du hittar prisvärda hotell i Sundsvall där du kan koppla av efter en dag på stan. Hotell Baltic Best Western i Sundsvall är ett mycket bra fyrstjärnigt hotell som är centralt beläget i stadens gamla stenstad. Härifrån har du utsikt över Sundsvallsfjärden och gångavstånd till mysiga kaféer och restauranger. Om du gillar vandring kan du ge dig ut på den vackra Olavsleden. När du kommer tillbaka från vandringen kan du slappna i hotellets relaxavdelning eller i bastun. Trenden med hemester dök upp redan innan pandemin, men under 2020 har det alltfler checkat in på ett hotell runt om i landet. Eftersom du slipper kostnaden för dyra flygbiljetter kan du istället unna dig mer på hotellet eller resmålet.

Planera i god tid och slipp oron

Borta bra men hemma bäst när det råder en global pandemin. Bara två procent av svenskarna reste utomlands under sommaren 2020. Oro för viruset, nedstängningar och inställda flyg var några av anledningarna. UD avråder fortfarande från icke nödvändiga resor till många länder och därför är det många som planerar resan inom Sveriges gränser. Fördelen är att du slipper oron för flygkaos och nedstängningar. Kom ihåg att din Sverigeresa också kräver förberedelser. Även om du inte ska resa till ett annat land som bör du göra upp en resrutt, boka hotell och läsa på om resmålet innan du åker.

Stäng meny